Filmvertoning: Call Me By Your Name (2017) i.s.m. LUXrewind

Datum 28-04-2024 Tijd 13:00 - 15:30 Locatie LUX Nijmegen, Mariënburg 38-39, Nijmegen

Op zondag 28 april vertoont LUX Nijmegen de film Call Me By Your Name (2017), geregisseerd door Luca Guadagnino en gebaseerd op de gelijknamige roman (2007) van Andre Aciman. Voorafgaand aan de film zal afdelingsvoorzitter Esmée Bruggink een korte inleiding geven, waarin ze ingaat op de dialoog die dit liefdesverhaal aangaat met de klassieke cultuur en literatuur, en de knappe manier waarop dat naar het witte doek is vertaald.

Leden van het Nederlands Klassiek Verbond kunnen de film bezoeken met korting, waarvoor afdelingsleden van Nijmegen-Arnhem een kortingscode hebben ontvangen per e-mail. Voor ticketverkoop, zie de website van LUX Nijmegen. Bent u NKV-lid bij een andere afdeling en wenst u de filmvertoning te bezoeken? Laat het ons weten via een bericht aan nijmegen-arnhem@nederlandsklassiekverbond.nl, vermeld daarbij uw afdeling en wij stellen u op de hoogte van de kortingscode.

 

MEER INFORMATIE OVER DE FILM

De gevoelige en gecultiveerde Elio is enig kind van de Amerikaanse-Italiaanse-Franse Perlman-familie. Elio kijkt uit naar weer een luie zomer in de villa van zijn ouders op het prachtige en rustige Italiaanse platteland. Dan arriveert Oliver, een academicus die zijn vader komt helpen met een onderzoek. Er ontstaat een plotselinge en heftige romance tussen de adolescente jongen en de zomergast aan de Italiaanse Rivièra.

Het veelgeprezen Call Me By Your Name van Luca Guadagnino werd door VPRO Cinema uitgeroepen tot beste film van 2018 en won een Oscar voor ‘Beste bewerkte scenario’. Ter ere van Luca Guadagnino’s nieuwe film Challengers wordt deze film opnieuw vertoond.

 

Call Me by Your Name (2017) - IMDb

 

REGIE
Luca Guadagnino

CAST
Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, Victoire Du Bois

DUUR
2u 12m

ONDERTITELING
Nederlands

GENRE
Drama, Filmspecial, Speelfilm

Back To Top