Het Nederlands Klassiek Verbond geeft vier keer per jaar Hermeneus uit: het oudste en grootste populairwetenschappelijke tijdschrift over de oudheid in het Nederlands.

Alles over de oudheid

Hermeneus belicht alle aspecten van de klassieke beschaving en haar receptie: van Zeus tot Romulus, van Homerus tot Augustinus, van Socrates tot Plotinus, van Pericles tot Constantijn, van papyrus tot perkament, van opgravingen tot musea. Artikelen behandelen grote en bekende onderwerpen, maar gaan ook over het alledaagse leven van gewone Grieken en Romeinen. Bijdragen in de afgelopen jaargangen hadden een diverse focus: naast antieke literatuur en oude geschiedenis kwamen bijvoorbeeld techniek, architectuur, economie, biologie en geneeskunde van de oudheid aan bod.

Iedere jaargang bevat één themanummer dat diepgaand een speciaal onderwerp belicht. Recent waren dat bijvoorbeeld dieren in de oudheid en de Romeinse provincie Hispania (Spanje). Tevens biedt Hermeneus actuele informatie over interessante tentoonstellingen in Nederland, België, Duitsland en Italië. Ook vindt u recensies over nieuwe boeken op het gebied van de klassieke oudheid.

Lees de previews

Een blad voor iedereen

Het tijdschrift is prachtig geïllustreerd in kleur. Hermeneus is toegankelijk voor een breed publiek: u kunt het lezen zonder kennis van Grieks en Latijn, want antieke teksten en specifieke begrippen worden altijd vertaald of toegelicht.

Abonnement

Een abonnement op Hermeneus is inbegrepen bij het lidmaatschap van het Nederlands Klassiek Verbond. Daar komen nog veel meer extra’s bij, zoals gratis toegang tot alle NKV-lezingen. Meer weten of lid worden? Lees dan hier verder.

Redactie

De redactie van Hermeneus ontvangt graag kopij, zowel van bekende als nieuwe auteurs. Geïnteresseerd? Bekijk hier de auteursrichtlijnen.

Redactiesecretaris
John Tholen

Beeldredacteur
Christel Veen

Redactie
Reinhart Ceulemans
Dries De Crom
Niels Koopman
Christian Laes
Mirte Liebregts
Tim Noens
Floris Overduin
John Tholen
Lincy Van Twembeke
Christel Veen

Vormgeving en productie
MarcelisDekave

Contactgegevens
MarcelisDekave
t.a.v. redactie Hermeneus
Havinghastraat 32
1817 DA Alkmaar

redactie@nederlandsklassiekverbond.nl

Back To Top