Zondagmiddagconcert: Klinkende mythe!

Datum 23-04-2023 Tijd 14:30 - 16:00 Locatie Podium Lux, zaal 6, Mariënburg 38-39, Nijmegen

Programma 

Van Purcell tot Debussy: door de eeuwen heen lieten componisten zich inspireren door Griekse en Romeinse mythologie. Op deze middag brengen kenners van de klassieke oudheid de muziek én de verhalen ten gehore. Raak in vervoering door het verdriet van Dido, de liefde van Orpheus, en het feest van Bacchus.

Het concert vindt plaats in zaal 6 van LUX Nijmegen. De inloop is vanaf 14.00 uur, het programma vangt aan om 14.30 uur en zal ongeveer 1,5 uur duren. De inleiding van het concert wordt verzorgd door David Rijser, de verhalen worden verteld door Ninah Tiemersma, Daniëlle Slootjes, Eric Moormann, Maarten De Pourcq en André Lardinois, en de muziek wordt verzorgd door o.a. Frans Nickel, Maurits Lesmeister, Sander Leeuwenburgh, Marije Derksen, Joana Koster en Esmée Bruggink. Na afloop wordt er geborreld in café LUX.

Kaartverkoop (let op: voorverkoop voor leden!) 
Vandaag start de kaartverkoop voor leden van het Nederlands Klassiek Verbond. Er zijn max. 90 stoelen beschikbaar. Kaartjes voor leden bedragen 10 euro per stuk en kunnen worden besteld op de website van het NKV via deze link. Na betaling ontvangt u een bevestiging en een toegangskaartje per mail. Kaartjes voor niet-leden kosten 15 euro en zijn vanaf 3 april verkrijgbaar via de website van het theater. De verkoop kan vanaf die datum snel gaan: maak als lid daarom gebruik van deze voorverkoop om verzekerd te zijn van een plek!
Back To Top