Online lezing – Metals in the Land of the Golden Fleece

Datum 19-10-2023 Tijd 07:30 - 09:30

Nathaniel Erb-Satullo

Engelstalige lezing getiteld: ‘Metals in the Land of the Golden Fleece: Archaeometallurgy of Georgia and the Classical Tradition’.

De zuidelijke Kaukasus en het oostelijke Zwarte Zeegebied worden in de Grieks-Romeinse teksttraditie al lange tijd geassocieerd met metallurgische rijkdom en technologische expertise, van de mythe van ‘Jason en het Gulden Vlies’ tot legenden over de bekwaamheid in metaalbewerking van de Chalyben. De archeologische vindplaatsen van metallurgie in de regio zijn al even indrukwekkend, met talloze vroege mijnen, smelterijen en metaalwerkplaatsen. Om nog maar te zwijgen van de enorme hoeveelheden afgewerkte artefacten gemaakt van brons, goud, ijzer en andere metalen. Deze lezing bespreekt de resultaten van meer dan tien jaar archeologisch veldwerk en laboratoriumonderzoek naar metalen in de zuidelijke Kaukasus, met bijzondere aandacht voor Grieks-Romeinse tekstuele verslagen.

Dr. Nathaniel Erb-Satullo is verbonden aan Cranfield University als onder andere Head of the Archaeological Science Research Group.

Wanneer u deze lezing online bij wilt wonen dan dient u te beschikken over MS Teams. Gelieve u aan te melden via maastricht@nederlandsklassiekverbond.nl. U zult dan tijdig de link voor MS Teams ontvangen.

Back To Top