COLONIA. Het Romeinse Keulen

Datum 14-09-2023 Tijd 20:00 - 22:00 Locatie Academisch Genootschap, Parklaan 93, Eindhoven

Lezing door Drs. Martin Boerman

De hoofdstad van Romeins Nederland lag in wat nu Duitsland is: Keulen. In tegenstelling tot de vaak schaarse authentieke resten uit de Romeinse tijd die er in Nederland in de open lucht te zien zijn, is er in Keulen ook nog behoorlijk veel uit die periode in het straatbeeld terug te vinden en in gebouwen te bezichtigen. Dit Romeinse verleden vormt ook de belangrijkste reden voor de bijzondere positie die Keulen als grootste Europese stad van de middeleeuwen innam en ook nu nog als grootste stad van het dichtbevolkte Rijnland. Reden te meer om kennis te maken met de geschiedenis en archeologie van deze stad, die indertijd de naam Colonia Claudia Ara Agrippinensium kreeg.

Deze lezing kan uitstekend dienen ter voorbereiding op een (meerdaagse) excursie naar deze stad, die vanuit Nederland goed te bereiken is en buiten het Romeinse verleden nog veel meer bezienswaardigheden te bieden heeft.

Aanmelden voor de lezing graag via: https://www.ag-eindhoven.nl/lezingen/alle-lezingen/colonia-het-romeinse-keulen/individual-registration

Back To Top